מתקן הרמה לגבס
זמינים לכל משימהמהו מתקן הרמה ?
מתקן הרמה לגבס הוא כלי עבודה המיועד להרמת גיפסון או פלסטר במהלך עבודות בנייה, שיפוץ או תיקון. עבודות הגיפסון והפלסטר דורשות שימוש בכלים מיוחדים להרמה והקניית מתקני רמה מתאימים עשויה להקל על התהליך ולשפר את איכות העבודה. הנה מספר דוגמאות למתקני רמה המשמשים בעבודות גיפסון ופלסטר:
מעקה ריתוך לגבס: מעקה ריתוך הוא מתקן המשמש לשמירה על קו ריתוך מדויק בגבס. המעקה מותקן על הגבס באמצעות ציפוי מיוחד ומצופה בשכבת סיליקון או גומי למניעת החלקה.
מעקה גימור לגבס: מתקן זה משמש ליציבת גימור סופי של גבס. הוא מותקן בקצוות הגבס ומאפשר יציבות ודיוק בשטח הגימור.
קרן רמה לגבס: קרן רמה היא מתקן המשמש להרמת והתמקדות של רצועת גיפסון רחבה יחסית בעבודות גיפסון גדולות. היא מצוידה במנגנון המאפשר להתאים אורך הקרן לפי צרכי העבודה.
מכסה ריתוך לגבס: מכסה ריתוך הוא מתקן המשמש לסגירת חורים וחריצים בגבס. הוא מותקן מעל החור ונותן מסגרת מדויקת להרמת גיפסון.
דיווש רמה לגבס: דיווש רמה הוא מתקן המשמש ליציבת הרמת גבס בעת הציפוי או הרצפה. הוא מותקן על הקירות ומאפשר יציבות וקביעות בזמן עבודה.
משטח תמיכה לגבס: משטח תמיכה הוא מתקן המשמש לתמיכה וקיבוע של גבס בעת ההתייבשות. הוא מותקן על קירות הבנייה ומאפשר לגבס להתייבש באופן יציב.
במתקן הרמה לגבס , כמו בכל סביבת עבודה בגובה, חשוב מאוד להשתמש באמצעי בטיחות כדי למנוע תאונות ופציעות.
מה האמצעי בטיחות שצריך במתקן הרמה?
חגורת בטיחות: עובד שעובד במתקן רמה צריך להיות מצויד בחגורת בטיחות המחוברת למשהו יציב באמצעות יתר או חוט פלסטיק, כך שהוא יוכל להיות מוגבל בתנועותיו ולמנוע נפילה.
קסדת בטיחות: קסדת בטיחות צריכה להיות לבושה על ראש העובד בכל עבודה בגובה על מנת להגן עליו מפציעות במקרה של נפילה או התנגשות.
נעלי בטיחות: נעלי בטיחות עם סוליים אנטי-חליקה צריכות להיות לבושות כל הזמן בעבודה בגובה, למניעת החליקות והתנפלויות.
תיקון ועדיפות למשקל: הכלים והחומרים צריכים להיות תקונים ומאובטחים כהלכה, וצריך להעדיף תקנים משקלים קלים וקלים לתפעול.
מדרגות וסולם בטוחים: סולמות ומדרגות צריכים להיות תקינים, ניקיים ויציבים. יש לוודא שהם מותקנים במקום בצורה יציבה ומאובטחת.
תוויות ושילוט: יש לסמן באופן ברור את האזורים המסוכנים, לתת הוראות ברורות לעובדים ולהבהיר את המצב האופטימלי שבו צריכים להתנהל באזור.
הכשרת העובדים: כל עובד צריך לעבור הכשרה בנושא בטיחות בעבודה בגובה ובשימוש בציוד הבטיחות.
בקרת נפילות: צריך להתקין מערכות בקרת נפילות, כגון קרמילים ומערכות נידוף, במקומות שבהם קיים סיכון גבוה לנפילה.
בגישה אחרת, התעשייה מתמקדת גם בפיתוח טכנולוגיות חדשות למתקני הרמה , כגון מערכות אוטומטיות לניטור ולבקרת בטיחות בזמן אמת.